BOW KONSULT AB

 

 

sähköyliherkkyys   

Sähkösaaste

 

Monet ihmiset reagoivat eri tavoilla kun he altistuvat sähkömagneettisille kentille, joita aiheuttavat esimerkiksi voimalinjat, televisio, tietokonenäytöt, erilaiset sähkölaitteet kotona ja työpaikalla sekä kännykät ja niiden tukiasemat, langattomat sisäpuhelimet ja paikallisverkot.

 

Sähkösaaste on yksi tämän päivän suurista ympäristöongelmista. Se on todellisuutta, jota kukaan ei pääse pakoon. Eritaajuista sähkömagneettista säteilyä on kaikkialla. Tavallinen verkkosähkö ja siihen liitetyt laitteet ovat kaikille tuttuja sähkömagneettisten kenttien (SMK) lähteitä. Tänä päivänä langaton tiedosiirto on kuitenkin se alue joka tuottaa eniten ihmisille haitallista säteilyä. On radioaaltoja, TV-aaltoja, tutkia, sateliittiyhteyksiä ja on kännykät ja niiden tukiasemat sekä langattomia paikallisverkkoja. Näiden säteilystä kukaan ei pääse eroon, ainakaan Suomessa, ja lisää sovelluksia on varmuudella tulossa. Tästä kaikesta, jota kutsutaan sähkösaasteksi, muodostuu maailmassa ennen kokematon kuormitus ihmisille ja muille eläville olennoille.

 

Ympäri maailmaa on jo pitkään tutkittu sähkömagneettisten kenttien vaikutusta ihmisiin, ja on voitu todeta niiden aiheuttavan erilaisia terveydellisiä ongelmia. Jos kärsit päänsärystä, huimauksesta, unettomuudesta, selittämättömästä väsymyksestä, ihon pistelystä, kuumotuksesta, hengenahdistuksesta, sydämen rytmihäiriöistä, lihas- tai nivelsäryistä, voimattomuuden tunteesta, muisti- ja keskittymishäiriöistä tai näköhäiriöistä (esim. valoherkkyydestä) saattaa ongelman aiheuttajana olla sähkösaaste.

 

Yritä välttää turhaan altistumasta haitalliselle sähkömagnettiselle säteilylle. Tavallinen verkkosähköön liittyvä säteily pienenee oleellisesti etäisyyden kasvaessa. On syytä varmistua siitä, ettei esimerkiksi sängyn vieressä ole voimakkaita kenttiä aiheuttavia laitteita. Sängyn voi mielellään sijoittaa keskelle makuuhuoneen lattiaa.

Muista, että myös tavallinen langaton sisäpuhelin - ns DECT-puhelin - aiheuttaa samantapaista mikroaaltosäteilyä kuin kännykkä.

 

Joskus voi olla tarpeen varmistaa mahdollisimman säteilyvapaa ympäristö rakentamalla säteilystä suojattu tila esimerkiksi työpaikalle tai kotiin. Se voi olla esimerkiksi makuuhuone, jossa voi nukkua rauhassa haitalliselta säteilyltä. On olemassa erilaisia välineitä, joiden avulla voidaan luoda liialta sähkösaasteelta  suojaava tila. On esimerkiksi erilaisia eristekankaita ja -maaleja, joilla voidaan eristää huone tai osa huoneesta. Kankailla voidaan myös eristää sänky, jolloin luodaan turvallinen nukkumistila, jossa saa rauhallisen unen.

 

Tutustu edustamiimme eristemateriaaleihin.

Meillä on myös verkkokatkaisijoita, jotka automaattisesti katkaisevat virran kun kulutusta ei ole.

Sähkösaasteen mittaamista varten on olemassa erilaisia SMK-mittareita, joilla voit löytää haitalliset SMK:t, ja mittarit auttavat myös sinua löytämään turvallisemmat kohdat, joissa on vähemmän haitallista sähkömagneettista säteilyä. Tällaisia mittareita löydät meidän tuotevalikoimastamme.

Sähkösaneeratut puhelimet kuuluvat myös tuotevalikoimaamme.

 

             Hem ] Upp ] sähköyliherkkyys ]

 

                         sidan är uppdaterad 11.08.2008